miércoles, 21 de marzo de 2012

Poesia abril 2012


Aquest proper mes d'abril comença el trimestre de poesia primaveral que Usted es un Colectivo organitza per a l'Heliogàbal. Els recitals seran els dissabtes -si no s'indica el contrari-, a les 21'30h.

I per tal d'evitar el desert de la setmana santa, el primer recital es trasllada al divendres 13 d'abril.
Sílvia Bel vindrà a presentar el que és el seu nou llibre, Fila india enfora, encara no editat per Curbet edicions, il·lustrat per Alícia Billon. Per a l'ocasió l'acompanyaran Clara Peya al piano i Sílvia Comes a la veu. Un recital poèticomusical, doncs.
Passegeu-vos pel seu bloc i veureu de què va la cosa.



El dissabte 14, tornem a tenir els 1857. Aquesta formació a mig camí d'un grup de llobatons, del Grup de Folk i de la poesia assilvestrada, vindran a presentar el disc Hivern, que va sortir el passat mes de febrer. La banda està formada pel poeta Joan Adrover, la celista Agnès Prats, Sergi Malagarriga i Rusó Sala a les guitarres, Martí Prats al clarinet i les percussions i Taïs Oriol a la flauta i les percussions. D'ells mateixos diuen:

'1857 és un grup músico-poètic nascut de la vida mateixa i dels lligams d'amistat. Tenim preparació, talent, taules i ganes de mostrar el que sabem fer. Som de Roses, Barcelona, Moià i Manacor entre altres. Des del pur entreteniment fins la poesia més espiritual passant pel romanticisme, la lluita social i la música per la música.'

Avui mateix hem rebut l'enllaç d'aquest seu videoclip:



El dissabte 21 estarà dedicat a la poeta Gloria Fuertes. Des de els seus inicis al costat del postisme, fins a la seva personalíssima poesia religiosa, la seva poesia adreçada als infants i en general tota la seva obra d'un particular gust agredolç, Gloria Fuertes és una de les nostres autores preferides. El recital anirà a càrrec de Mariona Naudin, Clara Wasserman, Lamprea Martínez, Juan Nicho, Roger Atrofe i ja veurem.



I aquí un seu poema, per anar fent boca:

AVISO

Está seco, sus rama sin hojas,
su tronco sin ojos,
sus cables sin savia,
se mueve sin amor.
Está seco.
Nada le estremece,
por nada hasta blasfema.
La Bolsa y el Negocio
sólo le hacen vibrar.
Está seco.
Se mete en Ministerios,
administra guardillas,
rebaja los jornales,
que su vida es así.
Yo le he visto,
os advierto:
Enterrad a ese hombre cuanto antes.

I finalment el dissabte 28, Eloy Fernández Porta farà un spoken word al voltant del seu darrer llibre: '€®O$ La superproducción de los afectos'. Professor d'historia de la literatura i del cinema a la Universitat Pompeu Fabra, Porta és l'autor de tres assajos d'última hora (Afterpop. La literatura de la implosión mediática, Homo sampler. Tiempo y consumo en la era afterpop i €®O$. La superproducción de los afectos ) al voltant de la condició de la cultura a principis del s. XXI. Porta practica des de fa anys espectacles a mig camí de l'spoken word i la performance on es juga a escenificar el contingut conceptual dels seus assajos.







No hay comentarios:

Publicar un comentario