domingo, 5 de diciembre de 2010

Poesia desembre 2010

Aquest diumenge s'inicia el darrer mes d'aquest 12è trimestre de poesia.

Poc en sabem de Xavier Morte. Només que ja fa temps que ens porta proposant recitals sobre diversos autors (especialment un d'en Bukovski, que esperem poder recuperar) . Finalment ens vam posar en contacte amb ell i va decidir dedicar una nit a la poesia de Miguel Hernández, aprofitant el centenari del seu naixement. Avui dia 5, per 3€, i acompanyat a la guitarra espanyola per Javier Pérez.

Del diumenge 12, tampoc en sabem gran cosa. Poesía sorda és un espectacle que ve d'Andalusia. Jaime el Gamba és un personatge que ha aparegut diverses vegades per l'Heliogàbal aprofitant de venir quan té vacances. Finalment, i després d'intentar quadrar les seves vingudes des del sud amb els nostres trimestres, hem aconseguit aquesta cita, dificilment repetible.El dia següent, dilluns 13, torna a visitar-nos el poeta nord americà Robert Francisco i el seu espectacle American Rager, poesia crua i repleta de fucks i suck my dick. Com l'any passat, vindrà acompanyat per Arnau Sala i Mark Cunningham (Bèstia Ferida, aquest cop sense Adrián de Alfonso). El nostre amic Torrance va fer en el seu moment una entrada en el seu bloc, on podeu llegir algun dels poemes de Francisco i un video de l'actuació del 6 de desembre del 2009.

El diumenge 19 Usted es un Colectivo organitza una nit al voltant d'Ovidi Montllor, personatge estimadíssim per tots nosaltres. Ens encanta la seva forma de cantar, de dir els seus poemes i d'altra gent, d'actuar...i sobretot la seva forma d'estar. Més enllà dels apropiacionismes que els moviments juvenils d'esquerra nacionalista han fet de la seva figura, la vetllada vol recordar la dimensió poètica d'aquest llibertari que va cantar a la vida des de 'la nit febril de la caverna'. Ens reunirem uns quants per a recitar i cantar part del seu repertori. De moment han confirmat la seva participació els Mil Pesetas, els Surfing Sirles, Lucas Quejido, Sebastià Jovani, Pascal Comelade, Andreu Subirats, Víctor Bonet Arbolí, Pere Sousa, Montse Basté, Pau Badia, Joana Brabo, Eduard Carmona i La Banda de Doris.


Si regireu per Youtube trobareu un munt d'actuacions de l'Ovidi. El documental 'Te'n recordes Ovidi?' recull entrevistes i actuacions de diverses etapes de la seva carrera. Per anar fent boca.Aquí la primera part

I el dia de Sant Esteve, Meritxell i Roger Cucurella 'germans no de sang, però sí de so', o el que és el mateix, El dígraf del desitx, presenten Buits nous. Regireu per la seva web i veureu que Meritxell Cucurella és una poeta amb obra publicada que toca també els terrenys de la performance, el teatre i la traducció. L'últim cop que la vam sentir a l'Heliogàbal va ser l'any 2005 en una nit dedicada a J.V. Foix.
Música i poesia per a fer-nos baixar el canelons.

sóc poeta
no poetessa
sóc dona d'acció: escric, dic, em dic
amo el silenci: callo


I així despedirem aquest trimestre de tardor. Tornarem per primavera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario