martes, 15 de marzo de 2011

Músiques Disperses Març 2011

Aquesta és la darrera entrega d'aquesta temporada del cicle Músiques Disperses.

El primer diumenge del mes actua La orquesta del caballo ganador, banda fluctuant amb membres de Za!, Estrategia Lo Capto, Homenatges, Tarántula, Patatas Bragas... que practiquen la improvisació dirigida seguint i pervertint el mètode de Butch Morris. Amb certa tendència a la contundència sonora, aquest cop proven a l'Heliogàbal una formació amb instruments acústics (dos violins, dos violoncels, clarinet...). A continuació, una sessió d'improvisació dirigida per Butch Morris:El diumenge 13, el bufador multinstrumentista Pepino Pascual ve a presentar un xou on es troba tota la quincalla sonora que ha anat recopilant al llarg dels anys. La petita souvenir orquestra inclou percussions improvables, una familia de granotes de Croàcia, un petit tocadiscs per a picnics amb acompanyament de serra, gongs i campanes, el dring d'uns jugadors de futbolí i altres mil i una facècies. El senyor Torrance va enregistrar a Pascual en el seu estudi desplegant tot el seu mostruari: Le monde de l'objet au le son du pascualisme.
La carrera de Pepino Pascual ha tocat molts diversos pals: saxofonista a La Vella Dixieland, acompanyant al cantant Moncho i altres orquestres de ball, el duet 'Tot bufant' amb Pep Gol, multinstrumentista a la Bel Canto Orchestra de Pascal Comelade i un llarguíssim etcètera que inclou la banda que actuava en directe al programa Persones Humanes. És també un músic habitual en l'escena experimental barcelonina. Als anys vuitanta va formar part amb Oriol Perucho i Conrado T. Costa de l'inclassificable trio Moisés Moisés. Aquí un dels seus temes, 'Anita Miasma se pasa al bondage':La nit del dia 20, Usted es un Colectivo tenia previst organitzar una nit dedicada a Nino Rota. Problemes d'última hora no han permès que es pugui portar a terme. Ens reservem però la temàtica, esperant que es pugui cel·lebrar ben aviat. Serveixi aquest tema per no quedar-se amb mal gust de boca:O aquesta versió que Fantomas va fer del seu tema del Padrino:No obstant i a última hora, la gent de Frio Local, plataforma musical des d'on es deixen sentir algunes de les formacions més arriscades i interessants del jazz desacomplexat, estan preparant una vetllada especial per aquest diumenge. Els propers dies us donarem més informació al respecte.

L'últim diumenge de març actuen Duo Caphre, proposta excèntrica de collage folklòric i melodies arrossegades provinents de ves a saber on. Per fer-vos una idea:I el mes d'abril, un concert extra. El dissabte 2, Thomas Belhom, percussionista, exbaterista de Tindersticks, està de pas per Barcelona i oferirà un concert de les seves cosetes delicades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario