
Aquest és el darrer mes de Músiques Disperses. Com veureu, i per evitar les dates de la nit de Nadal i la de cap d'any, hem mogut els dos últims dies, que es traslladen al dilluns dia 19 i al dissabte 7 de gener.

Pel dia 10 hem volgut provocar l'encontre de tres grans improvisadors de l'escena, provinents de móns ben diferents i que usen instruments de naturalesa dispar: Joan Saura amb el sampler, Marc Egea amb la viola de roda i Jorge C. Porter amb la guitarra elèctrica.
Joan Saura és un músic amb una llarga experiència en l'investigació del sampler, la música electrònica i la improvisació. Format a la mítica escola Phonos a finals dels setanta al costat de Gabriel Brnic, es va endinsar en l'ús del sampler amb els inclassificables Koniec i desenvolupant una llarga carrera fent música per a dansa, teatre i televisió. Cofundador de Trio Local amb Agustí Fernández i Liba Villavecchia, actualment se'l pot sentir amb Les Anciens, al costat d'Oriol Perucho, Eduard Altaba i Enric Cervera, amb Araki, al costat d'Anna Subirana, i amb el seu duet sampleril amb Adrià Bofarull. Aquí podeu sentir una actuació de Saura en solitari, corresponent a un concert al Círcol Maldà, dins la programació d'Arco y Flecha, el 14 de març del 2010:
Joan Saura al Maldà (14/3/2010)
Marc Egea és un dels grans intèrprets i investigadors de la viola de roda. Ha tocat amb formacions tradicionals d'amples mires com els Kaulakau i els Tarannà-Cobla. El seu afany per
incorporar aquest instrument d'arrel medieval al llenguatge contemporani l'ha portat a treballar amb la cantant Mariona Segarra, Germán Díaz, l'acordeonista Cati Plana, el teclista Peter Skuce i formar part de la Banda d'Improvisadors de Barcelona, entre d'altres. Recentment ha col·locat a iTunes el disc Chuveirinho, gravat el 2006, tot i que les circumstàncies no van permetre que s'edités en el seu moment. Des d'aquí hi podeu accedir:marcusegea.blogspot.com/2011/11/un-nou-disc-chuveirinho. I aquí el podeu veure amb el saxofonista Hayden Chisholm, dins la programació del Cabaret Hofmann:
Jorge C. Porter porta desenvolupant el seu projecte Pidgins des de fa uns quinze anys. A partir de composicions propies ha aconseguit reunir una corrua de músics, que en variables formacions l'han anat acompanyant. Freak Fornitures va ser el seu primer disc, enregistrat l'any 2000 i publicat per G3G, i en les properes setmanes esperem el seu darrer treball, Animal's Exiles, vertader pupurri de composicions i músics corresponents als últims deu anys de treball. El seu camp és el del free-rock, la psicodèlia electrònica i el jazz progressiu. També l'hem pogut sentir en projectes com Satanic Sunday Morning i el trio de guitarristes Palinuro Sonoro. Aquí podeu sentir una de les primeres gravacions de Pidgins: Gradients, del 1998.
Amb Porter a les guitarres, baix i programació, Oriol Pons de Vall 'Ginger' , Jordi Carbó i Xavi Capelles als saxos, Xavi Contans als sintetitzadors i Dàcil Lòpez a les veus.
Amb motiu del primer aniversari de la mort del Capità Cordebou es reuneixen una corrua de grups per a retre-li un fast'n'bulbous homenatge: Misaluba, Mil Pesetas, Za!, Los Morgan, Espanya, Valentina, Surfing Sirles, Ivan Telefunkez, El Macarrón de la Pista, Carloto, Jorge C. Porter + Sergio Gamazo, Maria Rodés, Duo Caphre + Martir, Dani Blue, Bläue, Ignacio Lois, Lamprea Martínez, Rafa Romero, Elsa de Alfonso, així com els poetes Enric Casasses, víctorbonetarbolí i Martí Sales. Presentació de MC Jovani. Dissabte 17.
El dilluns 19, Circuit Torçat ens proposa dos duets d'improvisació. Per una banda Dafne Vicente-Sandoval amb el fagot, i Lali Barrière amb la manipulació d'objectes. Després a Pablo Rega amb dispositiu electrònic i Xavier López amb laptop. Quatre música avesats a la improvisació i la recerca a través dels circuits i els plecs recòndits de les maquinetes.
I finalment, el dissabte 7 de gener, tornen Macromassa. Des de que van reobrir les portes del submón Pérez ara farà un parell d'anys, Nubla i Crek han editat un disc -Armas mosca- i no han parat de generar nou material. Aquí presenten Ser hermano de una entidad abstracta:
Música Viva de Vic y en el
festival Periferias de Huesca, nuestros intrépidos recauchutadores
ejecutarán de nuevo esta suite
ambidextra, fruto de dos mentes transtornadas y un zopilote disecado,
sin otro recurso que el sentido común de los demás
y una ganzúa sin homologar.
Especialmente recomendado para todos aquellos que asistan.
Juan Crek: audiogenerador Duy, teclados, voz.
Víctor Nubla: clarinete eléctrico, sintetizador, voz.
Ser el hermano de una entidad abstracta
está considerado por 1477 galgos como uno de los cien
espectáculos más reconciliadores de las últimas décadas.'