lunes, 31 de enero de 2011

Músiques Disperses, febrer 2011





Continua el cicle Músiques Disperses a l'Heliogàbal. Aquest mes de febrer:

El diumenge 6, els col·lectius Day of the droids i Distortled box presenten un multiespectacle sobre la música 8 bits feta a partir de consoles i altres perversions electròniques. El xou inclourà una xerrada sobre els ets i uts del moviment 8 bits i el circuit bending, una instal·lació visual a càrrec de RALP i dues actuacions musicals: un concert de PAUK, i una jam session amb el personal dels col·lectius.


El diumenge 13, la Piccola Orchestra Gagarin, un trio format per Paolo Angeli, Oriol Roca i Sasha Agranov es presenten amb la cantant Stephanie Pan. Angeli a la guitarra sarda -degudament tunejada fins a convertir-se en una espècie de màquina del dimoni-, i Roca a la bateria ja havien coincidit com a duet en altres edicions de Músiques Disperses; s'uneixen ara a Agranov (del duet Selva de Mar) al violoncel, per a crear aquesta banda sonora a mig camí del mediterranisme i l'espai sideral. Per a l'ocasió acompanyaran, o seran acompanyats, per Stephanie Pan, cantant provinent del món de la improvisació, la performance i el teatre.
Aquí una actuació del trio a la sala Robadors 23:



El diumenge 20 es reuneixen 10 saxofonistes (¡¡10 saxofonistas 10!!): Agustí Martínez, Albert Cirera, Tom Chant, El Pricto, Ferran Besalduch, Pep Pascual, Liba Villavecchia, Lluís Vallès, Xavier Díaz Herrera i Alfonso Muñoz per a sorprendre'ns amb combinacions atzaroses de solos, duets, trios, quartets...i així fins a la fanfarria general de 10 botzines a l'hora. Sin Anestesia és el nom d'aquesta trobada impulsada per Jack Torrance, que des de el mes de setembre s'ha dedicat a penjar en el seu bloc Overlook Hotel breus càpsules (la sèrie MISP -Most Infamous Saxophone Players-) en les que diversos saxofonistes de la ciutat es retrataven amb el seu instrument. És una tria personal que acull músics de diferents generacions (des dels més veterans Villavecchia, Pascual o Martínez, fins als més jovenets Muñoz i Díaz Herrera), i de diferents formacions en actiu en el panorama barceloní (Filthy Habits, Freenetics, IED'08, Duot, The Man with a Hyena, Traum Trio, Bel Canto Orchestra...). Passejeu-vos per l'Hotel i en sabreu molt més.
Aquí un fragment del concert de IED'08 (on hi militen Alfonso Muñoz, Tom Chant i Albert Cirera) el passat Festigàbal:



I una altra amb Agustí Martínez en una de les nostres nits dedicada a J.M. Fonollosa:



El dissabte 26 torna Truna. El mes passat va venir a presentar la seva nova màquina tot musicant King Kong i preparant un cocktail a base de tequila. Aquest dia tocarà amb el duet Antorcha Amable , en companyia de Begoña Tena:



I el darrer diumenge del mes, Araki, és a dir, Joan Saura al sampler i Anna Subirana a les veus, tornen a l'Heliogàbal tres anys després a presentar nou material.


No hay comentarios:

Publicar un comentario