miércoles, 2 de mayo de 2012

Poesia maig 2012


Aquest primer dissabte de maig comença amb el desembarcament de dos pesos pesats de l'escuderia de LaBreu edicions: Josep Pedrals i Andreu Subirats. Tots dos acaben de publicar poemari a la col:lecció Alabatre. Andreu Subirats, a qui debem un dels recitals més vigorosos del passat Trimestre primaveral, ha publicat Galtes de perdiu, llibre que recull bona part de la seva poesia des del 1986. I en Pedrals hi presentarà El romanço d'Anna Tirant, novel·la versificada que gira al voltant del naixement de l'obra poètica. Tant un com l'altre han recitat a l'Heliogàbal un munt de vegades, i en Pedrals ha col·laborat en un parell d'ocasions en espectacles d'Usted es un Colectivo: a Vostè ets altri, per al LEM del 2007, on feia de cupletista del vell Paral·lel...



i també a L'oda del vermut, per al Festigàbal de l'estiu del mateix any:




El dissabte 12, Anna Blume Fan Club, cel·lebra el 125è anniversari del naixament de dues icones de les avantguardes del segle XX: Marcel Duchamp i Kurt Schwitters.


Anna Blume Fan Club, o el que és el mateix, Pere Sousa, és un dels nostres col·laboradors més estimats. Especialista en Mail Art, expert recitador i investigador de la poesia fonètica -des del mateix Schwitters fins a Juan Eduardo Cirlot-, activista llibertari tot terreny, editor de deliciosos llibrets manufacturats entre un munt d'altres coses, vindrà acompanyat pel duchampià Joan Casellas, per l'angelical veu de Maria Rodés i per Pia Sommer, l'única persona del món que es deu saber la Ursonate de memòria. I també, és clar, per Joana Brabo, amb qui ha creat una de les parelles estelars més simpàtiques i esplendoroses del panorama poètic de Barcelona. Hi intervindran musicalment els Mil Retretes, enèssima encarnació de l'orquestrina Mil Pesetas, sempre somrients, mai gaire precisos. Tots ells vells coneguts i ben avinguts. Aquí Pere Sousa i companyia en una actuació a l'Heliogàbal l'any 2007:



I aquí els Mil Pesetas, a Honollullu, espectacle estrenat a la Setmana de la Poesia de Barcelona del 2011. Aquest cop amb el poeta Sebastià Jovani:



El dissabte 19, el tocador de flabiol i de viola de roda Marc Egea, i el valencià Marquet, venen a presentar Plantar cara a la vida, espectacle al voltant de l'obra de Vicent Andrés Estellés. Egea és un incansable músic que s'involucra en un munt de projectes. Visiteu el seu espai i hi trovareu una infinitat de coses interessants, entre elles un recent treball discogràfic, textual i amb imatges, Rau Rau, en companyia d'Anna Maluquer, la Big Bang Valona i Pere Jaume. Per altra banda, Marquet, del grup Ix, és també un dels caps visibles de la plataforma Compartir dóna gustet, col·lectiu multidisciplinar i de caràcter reivindicatiu la mar de canyero.
Plantar cara a la vida és un dels poemes d'Estellés que més ens agrada a la gent d'Usted es un Colectivo. No ens podem estar de mostrar-vos la versió que en va fer Ovidi Montllor amb els músics del que encara havia de ser la Orquestra Mirasol:



Darrer comunicat:
després del xou de Marquet i Marc Egea, podrem veure una actuació d'aquest darrer amb el tablista hindú Rashmi Bhatt, que durant aquests dies circula per Barcelona. Aquí el podeu veure fent l'indio:




I finalment, el dissabte 26, MAR-TIR, és a dir, Mar Medina i Tirso Orive, del món de la dansa ella, músic ell -entre d'altres de Duo Caphre-, han trobat en aquesta associació fortuita, una més que curiosa forma d'explicar-se entre el performàntic, la gestualitat i la manipulació sonora. La passada nit dedicada al Captain Beefheart vam poder veure una de les seves primeres intervencions:







No hay comentarios:

Publicar un comentario